Mike McGlone: ​​Bitcoin når en halv miljard eller misslyckas helt

Med den senaste bitcoinkraschen som gör rubriker delar många analytiker sina åsikter på sociala medier och på relaterade plattformar för att försöka ge handlare och kryptoentusiaster en uppfattning om var valutan potentiellt kommer att gå de kommande veckorna och månaderna.

Mike McGlone på Bitcoin: vart kommer det att gå?

Nyligen uppgav Winklevoss Twins att Bitcoin Lifestyle skulle kunna nå ett pris på $ 500.000 i framtiden. De redogjorde för sitt fall, och det verkar vara ett mycket solidt fall med tanke på att Bloomberg- analytikern Mike McGlone håller med dem. Han säger att det är mycket möjligt för bitcoin att potentiellt träffa en halv miljon någon gång inom de närmaste åren … Antingen det, eller så kommer det att krascha ner i en boll av lågor.

Faktum är att bitcoin har gått in i mycket baisseartat territorium för sent. För bara några dagar sedan steg valutan för 12 000 $ för andra gången i år, och ungefär som första gången varade spiken verkligen inte så länge . Dessutom följs den spiken nu av en tung serie droppar för världens främsta kryptovaluta efter marknadsvärde – droppar som kan skicka den till glömska.

Tillgången handlas för närvarande i det låga $ 10.000-intervallet, vilket innebär att den förlorat ungefär $ 2000 på bara några dagar. Naturligtvis ser $ 500 000 lite avlägset ut i skrivande stund, men det betyder inte att siffran plötsligt är omöjlig att slå. Bitcoin har lidit så här tidigare; den har gått in i en baisseartad körning, och precis när alla började tappa hopp, drog den sig plötsligt ur sitt hål och sträckte sig efter stjärnorna.

Utan tvekan skulle bitcoin kunna göra det igen. Den stora frågan är „När?“ Mike McGlone erbjöd kommentarer om sin känsla för att försöka lägga ut några av de specifika detaljerna angående hans analys av bitcoin. I en nyligen intervju förklarar han:

Begränsat utbud jämfört med ökande efterfrågan är bottenlinjen för bitcoin, med makroekonomiska underlag som stöder dess marsch mot guldmarknadens pris till ett pris av $ 500.000 enligt vissa uppskattningar. Eller så kan det misslyckas.

McGlone pekar sina anhängare på nyvunnen forskning som placerar bitcoin i samma linje som guld. Med tanke på att valutan är begränsad, kommer tillgången sannolikt att öka i värde när den blir sällsynta och de slutliga mynten extraheras. Många börjar se det som en värdeförvaring eller som en „säker tillflyktsort“.

Det finns fortfarande mycket i sin favör

Men han är också övertygad om att bitcoin kommer att överleva de kommande åren med tanke på att bitcoin trots den växande nivån av konkurrens alltid har lyckats upprätthålla sitt allmänna marknadsvärde och överträffat sina altcoin-kusiner. Han hävdar:

I likhet med efterdyningarna av internetboomen på 1990-talet borde några kryptor överleva, men marknadspriserna har liten chans att uppskatta, särskilt jämfört med riktmärke bitcoin.