BTC op Ethereum Hits 150 miljoen dollar: Wat betekent het voor de Chirurgische DeFi-markt?

Meer dan $150 miljoen aan Wrapped Bitcoin (wBTC) staat nu op Ethereum. Het geeft aan dat de gebruikersactiviteit op het gebied van Decentralized Finance (DeFi) protocollen aan het toenemen is.

WBTC stelt DeFi-gebruikers op Ethereum in staat om Bitcoin te gebruiken als onderpand voor leningen en vele andere diensten. Het is een ERC20-conforme versie van Bitcoin Future, die de waarde van BTC in een verhouding van 1:1 weergeeft.

DeFi-markt explodeert, en de wBTC-vraag laat het zien

Sinds 1 juni is de totale waarde in DeFi gestegen van 1,04 miljard dollar naar 3,54 miljard dollar.

Gegevens van Defipulse.com tonen aan dat de hoeveelheid kapitaal in de DeFi-markt binnen twee maanden met 240% is gestegen.

Naarmate de gebruikersactiviteit in de DeFi-protocollen toenam, begon het aantal wBTC in de DeFi-markt op natuurlijke wijze te stijgen.

Een onderzoeker bij Messari schreef:

„BTC op Ethereum blaast op. Na de start van het jaar met <1.000 is er nu meer dan 16.000 (150 miljoen dollar) Dit is voor een groot deel te danken aan wBTC dat op weg is om de ‚tuier van de vastgepinde bitcoin‘ te worden“.
Een groep van belangrijke DeFi-organisaties en -bedrijven, waaronder Compound en MakerDao, lanceerde begin 2019 het wBTC, een open-sourceproject.

Aangezien wBTC wordt gebruikt voor verschillende financiële diensten in de DeFi-ruimte, wijst het groeiende wBTC-gebruik op een toename van het aantal Bitcoin-houders dat gebruik maakt van DeFi.

Een samenloop van snel toenemende wBTC-gebruikersactiviteit en -waarde in de DeFi-ruimte weerspiegelt een aanzienlijk groeipotentieel in DeFi.

Als gevolg van het succes van wBTC in het vasthouden van zijn pin tegen Bitcoin, zei Purdy dat wBTC waarschijnlijk zijn dominantie zou behouden. Hij zei:

„Om deze redenen staat de wBTC op het punt om zijn dominantie op korte tot middellange termijn te behouden. Dit gezegd zijnde, is er nog steeds de dreiging van overheidsingrijpen zodra deze activa groot genoeg worden om de aandacht van de toezichthouder te trekken“.

De beurzen blijven de vraag naar DeFi faciliteren…

Grote cryptocurrency uitwisselingen lijken te reageren op de DeFi rage.

De grootste cryptocurrency beurzen in de wereldwijde markt, zoals Binance, FTX en OKEx, zijn toenemende lijst DeFi tokens.

De trend toont aan dat de grote handelsplatformen de snelle groei in de DeFi-sector erkennen en inspelen op de vraag van de klanten.

Kelvin Koh, een partner van The Spartan Group, zei:

„OKEX heeft $BAL en $SNX genoteerd. De lijsten met DeFi-munten gaan verder. Binance mist nu alleen nog $BAL van deze lijst. Huobi loopt nu aanzienlijk achter op Binance en OKEX.“

In vergelijking met andere Ethereum-toepassingen, zoals laag-twee schaaloplossingen, blijft de marktcap van DeFi-munten relatief laag.

Op basis van verschillende gegevens, waaronder de snelle groei van wBTC en de stijgende kosten voor het ethereumnetwerk, blijft het opstartpotentieel van de DeFi-markt groot.